K&H kötelező biztosítás (KGFB) - K&H bank és biztosítás (2024)

Table of Contents
kösd meg pár perc alatt fordulj rá online kedvezményeinkre már jelenleg is nálunk van a kötelező biztosításod? van nálunk bankszámlád? így köss a K&H mobilbankban kötelező biztosítást 1. lépj be a K&H mobilbank alkalmazásba, vagy ha még nem vagy K&H mobilbank felhasználó, töltsd le az alkalmazást a mobilodra 2. lépj be a kötelező biztosítás kötés menüpontba 3. töltsd ki az igényfelmérőt 4. olvasd el a feltételeket 5. válasz díjfizetési ütemezést 6. töltsd ki az előzményadatokat 7. kérj ügyfélportál hozzáférést 8. tedd meg a szükséges nyilatkozatokat 9. ellenőrizd adataidat 10. fogadd el a szerződést 11. kösd meg a szerződést és rendezd a díjadat gyakori kérdések mi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és miért jó? milyen gépjárműre kell kötelező biztosítást kötni? milyen időtartamra köthető K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés? mikor lehet biztosítót váltani? hol érvényes a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás? milyen gyakorisággal fizethető a biztosítási díj? milyen módon fizethető be a biztosítási díj? milyen kedvezmények vehetők igénybe a K&H kötelező biztosításhoz? mi a teendő káresemény esetén? mennyiben változik a kötelező felelősségbiztosítás díja, ha baleset történik? hogyan jelenthető be a káresemény? mikor kell kötelező biztosítást kötni gépjármű vásárlásakor? mit kell tenni a kötelező felelősségbiztosítással a gépjármű eladásakor? mivel tudom igazolni a KGFB szerződésemet? ki kötheti meg a kötelező biztosítást? mire nem terjed ki a KGFB? mi történik a kötelező biztosítással, ha ellopták a gépjárművet? köthetek külföldi rendszámmal rendelkező gépjárművemre kötelező biztosítást? hogyan működik a kötelező biztosítás kalkulátor? mire figyelj? hasznos biztosítási tippek kapcsolat

kösd meg pár perc alatt

akár

30%

kedvezmény

kötelező biztosítás kalkulátor

K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

fordulj rá online kedvezményeinkre

3–18%

díjfizetési kedvezmény

18%kedvezmény járévesdíjfizetési gyakoriság esetén
vagy
3%
kedvezményfélévesdíjfizetési gyakoriság esetén

kalkulálok

10–18%

idős gépjármű kedvezmény

akár:

  • 10%kedvezmény motorkerékpárra
  • 18%kedvezmény tehergépkocsira

idős gépjárműved van? számold ki hány százalék kedvezményre vagy jogosult!

kalkulálok

7–15%

hajtóanyag kedvezmény

  • 15% kedvezmény belső égésű motor nélküli, tisztán elektromos meghajtású gépjárműre
  • 7% kedvezmény hibrid hajtóanyagú gépjárműre

kalkulálok

5%

hengerűrtartalom kedvezmény

vedd igénybe 5%-os kedvezményünket, amennyiben a forgalmi engedély adatai alapján a biztosítandó személygépjármű hengerűrtartalma az alábbi tartományok valamelyikébe esik:

  • 1250–1299 cm3
  • 1350–1399 cm3
  • 1550–1599 cm3

kalkulálok

van nálunk bankszámlád? így köss a K&H mobilbankban kötelező biztosítást

  • 1. lépj be a K&H mobilbank alkalmazásba, vagy ha még nem vagy K&H mobilbank felhasználó, töltsd le az alkalmazást a mobilodra

    Az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatást [K&H mobilbank] könnyedén letöltheted készülékedtől függően az App Store, vagy a Google Play áruházakból. A letöltést, használatba vételt segítő útmutatónkat itt éred el. Ha beléptél a K&H mobilbankba, lehetőséged van a biztosítások megkötésére is.

    K&H kötelező biztosítás (KGFB) - K&H bank és biztosítás (1)K&H kötelező biztosítás (KGFB) - K&H bank és biztosítás (2)

  • 2. lépj be a kötelező biztosítás kötés menüpontba

    Egyszerűen csak írj Kate-nek, hogy, ha biztosítást szeretnél kötni. Ha pedig a menüből választanád ki, akkor a biztosítások menüpontban nyomj a kötelező biztosítás kötésre és már kezdheted is a kalkulációt.
    Fontos: Biztosítást kötni csak akkor tudsz, ha te vagy az üzembentartója (tulajdonosa) a biztosítani kívánt gépjárműnek. Más személy nevére nem tudsz szerződést kötni, hiszen mint a mobilbankod felhasználója, a Te adataid töltődnek be automatikusan szerződéskötéskor. Rendszám nélküli gépjárműre, illetve segédmotoros kerekpárra a K&H mobilbankban nem, de a khdirektbiztositas.hu-n tudsz kötelezőt kötni.

  • 3. töltsd ki az igényfelmérőt

    Add meg a gépjármű rendszámát, a bonus-malus besorolásod és azt, hogy mikor kezdődjön a biztosításod.

    Ha biztosítót váltasz vagy új/használt személygépkocsit vásároltál és az előző személygépkocsid bonus-malus besorolását erre a szerződésre szeretnéd érvényesíteni, akkor válaszd ki a megfelelő bonus-malus besorolást, amelyet az előző biztosításod dokumentumaiból állapíthatsz meg. Az előző biztosítási időszakod bonus-malus besorolása alapján az új szerződésed besorolását az alábbiak szerint állapíthatod meg:

    Ha az előző biztosítási időszakban:

    • nem volt kárkifizetés és legalább 270 napig biztosítva volt a gépjárműved, a besorolás egy osztályt emelkedik
    • nem volt kárkifizetés, de legalább 270 napig nem volt biztosítva a gépjárműved, a besorolás nem változik
    • volt kárkifizetés, a besorolás romlik káronként 2 osztállyal

    A biztosítás kezdete nem lehet korábbi mint a kalkuláció napjának dátuma. Amennyiben biztosítót váltasz ez az évfordulód napja, ha új/használt gépjárművet vásároltál az adásvétel dátuma legyen.

  • 4. olvasd el a feltételeket

    Amennyiben megfelelsz az alábbi feltételeknek lépj tovább, ha nem felelsz meg, akkor a khdirektbiztositas.hu-n tudod folytatni a szerződéskötést.

    a gépjármű(vet)

    • most vásároltam vagy már bejegyzett üzembentartója vagyok
    • nem használom taxiként vagy személyszállításra
    • nem adom bérbe és nem használom oktatásra
    • a biztosítási időszak alatt nem használom 60 napot meghaladóan külföldön
    • nem jobbkormányos

    az előző

    • szerződésem nem díjnemfizetéssel szűnt meg
    • biztosítási időszakban legfeljebb egy káreseményt okoztam
  • 5. válasz díjfizetési ütemezést

    A díjfizetéshez választhatsz éves vagy negyedéves ütemezést.
    Az első díjat a biztosítás megkötésekor kell kifizetned a mobilbankban elérhető bármelyik bankkártyáddal. A további díjakat banki átutalással várjuk, de a későbbiekben lehetőséged van csoportos beszedési megbízásra, postai csekkre váltani, vagy a K&H ügyfélportálon keresztül bankkártyával kifizetni a díjat.

  • 6. töltsd ki az előzményadatokat

    Amennyiben van előzménybiztosításod, add meg az előző biztosítód nevét és az előző szerződésed kötvényszámát. Ezeket az adatokat az előző biztosításod dokumentumaiból állapíthatod meg.

  • 7. kérj ügyfélportál hozzáférést

    Ha szeretnéd a biztosítással kapcsolatos ügyeidet díjmentesen online intézni a K&H elektronikus ügyfélportálján keresztül, akkor azt itt jelölheted. Az ügyfélportál használatával a papír alapú kommunikációról környezetbarát, elektronikus kommunikációra válthatsz, így nem fogunk postai leveleket küldeni neked.

  • 8. tedd meg a szükséges nyilatkozatokat

    A szerződéskötéshez olvasd el a szerződés dokumentációt és igényfelmérőt, majd fogadd el azokat.
    Ha kértél ügyfélportál hozzáférést itt kell megismerned és elfogadnod a hozzá tartozó feltételeket is.
    Szeretnél értesülni újdonságokról, ajánlatokról és akciókról? Erre itt iratkozhatsz fel.

  • 9. ellenőrizd adataidat

    Nézd át figyelmesen a szerződésed adatait.
    Néhány adaton tudsz módosítani, ha valami nem pontos. Személyes adataidat itt nem tudod változtatni, azt kizárólag a bankfiókban teheted meg.

  • 10. fogadd el a szerződést

    Ha minden adat megfelelő nézd át az ajánlatodat és ügyfélportál igénylés esetén az arra vonatkozó szerződést is.
    Mindent rendben találtál? Nyilatkozz ezek megismeréséről.

  • 11. kösd meg a szerződést és rendezd a díjadat

    Az első díjat a biztosítás megkötésekor kell kifizetned a mobilbankban elérhető bármelyik bankkártyáddal. A díjfizetés után az e-mail címedre megkapod a szerződésed dokumentumait. Ha nem érkeznének meg a dokumentumok, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a +36 1 468 8228-as telefonszámon vagy írj nekünk itt.

gyakori kérdések

mi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és miért jó?

Minden gépjármű üzembentartója köteles a gépjárművel okozott károkat megtéríteni. A kötelező felelősségbiztosítás során a biztosítóval kötött szerződés alapján a gépjárművel okozott károkat a károsult részére a biztosító fogja megtéríteni. Kötelező biztosítási szerződést - jogszabály alapján - kötelező kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani. Így egyszerű mindenkinek: károkozónak és károsultnak egyaránt.

milyen gépjárműre kell kötelező biztosítást kötni?

Minden olyan gépjárműre, ami magyar hatóság által kibocsátott rendszámmal van ellátva, rendszám nélküli járművek esetében pedig akkor, ha a tulajdonos állandó, illetve tartózkodási lakhelye vagy székhelye Magyaroszágon van bejegyezve (ha az üzembentartó és a tulajdonos személye eltérő, akkor az üzembentartónak kell szerződést kötnie).

milyen időtartamra köthető K&H kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés?

A biztosításokat a biztosított kényelme érdekében jellemzően határozatlan időtartamra kötheti meg. A határozatlan időtartamú szerződések esetében a biztosítási időszak egy év, vagyis a szerződést évfordulóra lehet felmondani. A biztosítási időszakon belül -a jogszabályban meghatározott eseteken túl - a szerződés csak a felek közös megegyezésével szüntethető meg.

mikor lehet biztosítót váltani?

Biztosítóváltásra kizárólag a szerződés lejártával vagy évfordulójával van lehetőség. A szerződés felmondásának az évforduló előtt 30 nappal meg kell érkeznie az adott biztosítóhoz.

hol érvényes a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás?

A biztosítási szerződés területi hatálya a tagállamok (az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes államok és Svájc) területére, valamint a zöldkártya-rendszer azon országainak területére terjed ki, amelynek nemzeti irodájával a Magyar Nemzeti Iroda a belső szabályzatnak megfelelő kétoldalú megállapodást kötött.
Ezen kívüli országba történő belépéskor az illető ország határán felelősségbiztosítási szerződést (határbiztosítást) kell kötni.

milyen gyakorisággal fizethető a biztosítási díj?

A kötelező biztosítás díja fizethető negyedévente, félévente vagy évente. A kötelező biztosítást havi díjfizetéssel nem lehet fizetni. Amennyiben a biztosítási ajánlatban nincs megjelölve fizetési gyakoriság, a Biztosító negyedéves fizetést állíthat be. A díjfizetés gyakoriságától függően kedvezmények járhatnak!

milyen módon fizethető be a biztosítási díj?

A kötelező biztosítás díját többféleképpen, a számodra legmegfelelőbb módon fizetheted be. A legkényelmesebb a csoportos beszedési megbízás, de választható bankkártyás fizetés, átutalás vagy postai csekken történő díjfizetés is. A díjfizetés módjától függően a biztosító kedvezményeket és korrekciót is alkalmazhat. A fizetendő díjrészlet a választott fizetési módtól függetlenül bármikor kiegyenlíthető bankkártyával online a K&H ügyfélportálon:
https://ugyfelportal.kh.hu/online-dijfizetes.

milyen kedvezmények vehetők igénybe a K&H kötelező biztosításhoz?

Számos kedvezménnyel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

  • idős gépjármű kedvezmény:
    Motorkerékpár kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 10%, tehergépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 18% kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó gépjármű gyártási éve 10 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év. Egyéb, a fentiekben nem megnevezett gépjármű-kategóriába sorolt gépjármű esetén ez a kedvezmény nem érvényesíthető. A gyártási év a forgalmi engedély adata alapján kerül megállapításra.
  • hengerűrtartalom kedvezmény:
    Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 5% kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó gépjármű hengerűrtartalma az alábbi tartományok valamelyikébe esik:
    • 1250-1299 cm3
    • 1350-1399 cm3
    • 1550-1599 cm3

A hengerűrtartalom a forgalmi engedély adata alapján kerül megállapításra.

  • hajtóanyag kedvezmény:
    Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 15% kedvezmény érvényesíthető ha a biztosítandó gépjármű tisztán elektromos meghajtású (belső égésű motor nélkül), 7% kedvezmény érvényesíthető ha a biztosítandó gépjármű hibrid hajtóanyagú.
  • díjfizetési gyakorisági kedvezmény:
  • Határozatlan tartamú szerződés esetén a biztosítási díjból kedvezmény érvényesíthető az alábbiak szerint. A kedvezmény mértéke 18% ha a díjfizetés gyakorisága éves, 3% ha a díjfizetés gyakorisága féléves. Ha a szerződés megkötésére díjnemfizetéssel megszűnt szerződés újrakötése miatt kerül sor, ez a kedvezmény a szerződés első biztosítási időszakában nem alkalmazható.

A kötelező biztosítás megkötésekor igénybe vehető kedvezmények összesített mértéke maximálisan 30%.
A kötelező biztosítás kedvezményeiről részletes leírás a díjtarifában található

mi a teendő káresemény esetén?

A biztosítási esemény bekövetkeztekor a baleset részesei kötelesek átadni egymásnak a személy, a gépjármű és a biztosítási szerződés azonosításához szükséges adatokat. A károsult a káreseményt 30 napon belül köteles bejelenteni a károkozó biztosítójának, míg a károkozó a káreseményt 5 munkanapon belül köteles a biztosítójánál bejelenteni. A biztosító a kárrendezéshez szükséges dokumentumok beérkeztétől számított 15 napon belül, de ezek beérkezése hiányában is köteles a kártérítési igény benyújtásától számított 3 hónapon belül a károsultnak kártérítési javaslatot tenni. Külföldön bekövetkezett káresemény esetén a bejelentés határidejét a hazaérkezéstől kell számítani, a bejelentéssel és szükséges dokumentumokkal kapcsolatosan a lehető leggyorsabban fel kell keresni az érintett biztosító ügyfélszolgálatát.

mennyiben változik a kötelező felelősségbiztosítás díja, ha baleset történik?

A baleset okozójának a következő biztosítási időszak első napjától kezdődően csökkenhet bonus-malus besorolása, és ennek következtében emelkedhet biztosításának díja.
A besorolást az új biztosítási időszakot közvetlenül megelőző biztosítási időszak és az új biztosítási időszak kezdő napjai közötti időtartam kártörténeti adatai alapján állapítják meg.

Ha ezen időszakban a szerződés alapján kártérítési kötelezettség nem vált ismertté és a gépjármű legalább 270 napig biztosítási fedezettel rendelkezett, a besorolás egy osztályt emelkedik. Ha ezen időszakban a szerződés alapján kártérítési kötelezettség nem vált ismertté de a gépjármű nem rendelkezett legalább 270 napig biztosítási fedezettel, a besorolás nem változik. Ha ezen időszakban a szerződés alapján kártérítési kötelezettség ismertté vált, akkor a besorolás romlik.

A besorolás a kártérítési kötelezettségek függvényében az alábbiak szerint változik:

károk számaszemélygépkocsi, motorkerékpártöbb gépjármű kategória
0 kárKiinduló + 1osztályKiinduló + 1osztály
1 kárKiinduló – 2osztályKiinduló – 1osztály
2 kárKiinduló – 4osztályKiinduló – 2osztály
3 kárKiinduló – 6osztályKiinduló – 3osztály
4 kárM04Kiinduló – 4osztály

hogyan jelenthető be a káresemény?

  • személyesen, ügyfélszolgálati irodánkban: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
  • írásban: Budapest 1851
  • telefonon: +36 1461 5200
  • faxon: +36 1 461 5254
  • interneten, a K&H Biztosító honlapján:https://ugyfelportal.kh.hu
  • e-mailben:biztosito@kh.huvagygepjarmukar@kh.hu

mikor kell kötelező biztosítást kötni gépjármű vásárlásakor?

Az új üzembentartó köteles az gépjármű megvásárlása után a biztosítási szerződést haladéktalanul megkötni, erre 15 nap áll rendelkezésre.

Amennyiben a szerződéskötésre csak később kerül sor, a szerződő köteles az eltelt időre úgynevezett fedezetlenségi díjat fizetni, melynek összege az adott időszakra fizetendő biztosítási díj összegét jelentősen meghaladja.

mit kell tenni a kötelező felelősségbiztosítással a gépjármű eladásakor?

Az eladónak a tulajdonjogban történő változás után 15 napon belül, a változásról szóló magánokiratot vagy annak másolatát személyesen kormányablakban vagy elektronikus úton ügyfélkapun keresztül kell benyújtania.

mivel tudom igazolni a KGFB szerződésemet?

Egy igazoltatás során a KGFB szerződést nem kell felmutatni, az adatok lekérdezése központi adatbázisokon keresztül történik.
Megnyugtató lehet azonban és egy esetleges káresemény során is segítséget adhat, ha nálunk van a biztosításunk adatairól szóló igazolás, amit a szerződés megkötésekor a Biztosító állít ki vagy a biztosítási díj rendezése után megkapható fedezet fennállását tanúsító igazolóeszköz.

ki kötheti meg a kötelező biztosítást?

Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzemben tartója köthet, sőt köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére biztosítási szerződést kötni, és azt díjfizetéssel hatályban tartani.

mire nem terjed ki a KGFB?

A biztosítás nem terjed ki többek között arra a kárra, amely

  • a károkozó gépjárműben keletkezett;
  • károkozó személyes tárgyában keletkezett
  • a gépjármű balesete nélkül az út burkolatában keletkezett;
  • a gépjármű - forgalomban való részvétele nélkül - munkagépként való használata során keletkezett;
  • álló gépjárműre fel-, illetve arról való lerakodás következtében keletkezett;
  • üzemi balesetnek minősül, és a gépjármű javítási vagy karbantartási munkái során keletkezett;
  • gépjárműverseny vagy az ahhoz szükséges edzés során következett be;
  • környezetszennyezéssel a gépjármű balesete nélkül keletkezett;
  • háború, háborús cselekmény, terrorcselekmény következményeként keletkezett

A teljeskörű kivételek listája az ÁSZF-ben olvasható a weboldal „kapcsolódó dokumentumok” részében.

mi történik a kötelező biztosítással, ha ellopták a gépjárművet?

A lopás érdekmúlásnak számít. A lopással megszűnik a biztosítási érdek, ezzel együtt a szerződés is. A rendőrségi eljárás alatt már a járművet ideiglenesen ki lehet vonni a forgalomból, tehát már ez alatt szünetelni fog a díjfizetés. Az eljárás lezárásával pedig automatikusan megszűnik a szerződés.

köthetek külföldi rendszámmal rendelkező gépjárművemre kötelező biztosítást?

Külföldi rendszámmal rendelkező gépjárműre nem lehet Magyarországon KGFB szerződést kötni.

hogyan működik a kötelező biztosítás kalkulátor?

A termékoldalon lévő “kötelező biztosítás kalkulátor” gombra kattintva a kalkulátorra és az online kötési oldalra érkezünk. Az itt lévő mezők kitöltésével a 7 lépéses folyamat végén akár szerződésünket is megköthetjük, amivel kötelező biztosításunk akár azonnal létre is jöhet.

A korábbi dokumentumok a dokumentumkeresőben érhetőek el.

mire figyelj?

hasznos biztosítási tippek

az elektromos autó biztosítás részletei: mire számíthatunk? 2024. augusztus 01. - Hogyan alakulnak az elektromos autó biztosítás árai? Mitől különleges a technológia és hogyan befolyásolja mindez a díjszabást? Részletek cikkünkben!
jön a kötelező elektromos roller biztosítás! 2024. június 17. - Készülj fel időben az elektromos rollereket is érintő kgfb szabályozásra! Cikkünkből megtudhatod milyen esetben lesz kötelező az elektromos roller biztosítása.
mennyi a kötelező biztosítás - ettől függ a díja 2024. április 22. - Mennyi a kötelező biztosítás díja? Milyen tényezők befolyásolják a tarifát, és mire érdemes figyelned biztosítás kötésénél? Cikkünkből kiderül!

további cikkek

kapcsolat

kérdésed van? keress minket az elérhetőségeinken keresztül

kapcsolatfelvétel

Figyelmedbe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor fogyasztóvédelmi honlapját, ahol hasznos termékleírásokat, összehasonlítást segítő alkalmazásokat (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program) érhetsz el.

Jelen tájékoztató nem minősül ajánlattételnek, célja pusztán a figyelem felkeltése. A termékek részletes leírását a biztosítási szerződési feltételek tartalmazzák, amelyek megismerhetők a K&H Biztosító irodáiban, a K&H Bank fiókjaiban és jelen oldalon. A biztosítási szolgáltatást a K&H Biztosító nyújtja.

K&H kötelező biztosítás (KGFB) - K&H bank és biztosítás (2024)
Top Articles
UHC Dual Complete WV-S001 (PPO D-SNP) H0271-013-000 2024 Plan Details and Costs
Arkansas 2024 UHC Dual Complete AR-S001 (PPO D-SNP)
Northern Counties Soccer Association Nj
NYT Mini Crossword today: puzzle answers for Tuesday, September 17 | Digital Trends
Txtvrfy Sheridan Wy
Osrs But Damage
Deshret's Spirit
Geometry Escape Challenge A Answer Key
OnTrigger Enter, Exit ...
Daniela Antury Telegram
Delectable Birthday Dyes
Calmspirits Clapper
Cvs Appointment For Booster Shot
Leader Times Obituaries Liberal Ks
St Maries Idaho Craigslist
Plan Z - Nazi Shipbuilding Plans
Healthier Homes | Coronavirus Protocol | Stanley Steemer - Stanley Steemer | The Steem Team
Tyrone Unblocked Games Bitlife
Rs3 Ushabti
Silky Jet Water Flosser
Craigslist Wilkes Barre Pa Pets
Used Patio Furniture - Craigslist
Victory for Belron® company Carglass® Germany and ATU as European Court of Justice defends a fair and level playing field in the automotive aftermarket
Cognitive Science Cornell
Malluvilla In Malayalam Movies Download
Tottenham Blog Aggregator
Helpers Needed At Once Bug Fables
Allegheny Clinic Primary Care North
Craigslist/Phx
Bi State Schedule
J&R Cycle Villa Park
Workboy Kennel
24 slang words teens and Gen Zers are using in 2020, and what they really mean
Scioto Post News
Save on Games, Flamingo, Toys Games & Novelties
T&J Agnes Theaters
Metro 72 Hour Extension 2022
Delaware judge sets Twitter, Elon Musk trial for October
Mohave County Jobs Craigslist
Craigslist Ludington Michigan
The Banshees Of Inisherin Showtimes Near Reading Cinemas Town Square
Dogs Craiglist
More News, Rumors and Opinions Tuesday PM 7-9-2024 — Dinar Recaps
Improving curriculum alignment and achieving learning goals by making the curriculum visible | Semantic Scholar
Gfs Ordering Online
Who Is Responsible for Writing Obituaries After Death? | Pottstown Funeral Home & Crematory
Dwc Qme Database
1Tamilmv.kids
Joe Bartosik Ms
Otter Bustr
Ubg98.Github.io Unblocked
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5754

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.